İyi Hissetmek İçin 10 Adım

İyi Hissetmek İçin 10 Adım
İyi Hissetmek İçin 10 Adım

  1. Güne başlarken herkesten önce kendinize günaydın demeyi öğrenin. Yataktan fırlayıp kalkmayın, biraz sağa sola dönün ve günün aydınlık olması için elinizden geleni yapacağınıza dair kendinize söz verin. Çünkü sizin için en önemlisi yine sizsiniz, bunu sakın unutmayın. Kendinize günaydın demenin farklı yollarını bulabilirsiniz. Size nasıl iyi gelecekse öyle yapın. Yüzünüzü yıkadıktan sonra camdan bakabilirsiniz ya da pencereyi açıp güzelce bir esneyebilirsiniz. Artık güne bir miktar daha hazırsınız.
  2. En önemli adım! Kendinizi sevin ve kendinize aynada bakın. Giyinin, soyunun, sürün, takın, tarayın ya da hiçbir şey yapmayın. Aynanın karşısına geçin ve kendinize bakın. Güzel yerlerinizi görmeye çalışın. Gülün, konuşun. Ben böyleyim deyin. Böyleyim ve güzelim. Sağlığınıza şükredin, hastaysanız daha kötüsü olmadığı için şükredin ve iyileşmek için elinizden geleni yapacağınıza söz verin. Bunları yaparken kimseyi düşünmeyin. Sadece ve sadece kendinizle baş başa kalın. Şarkı söyleyin, saçlarınızla oynayın, ne kadar yakıştı ya da ne kadar komik oldum deyin. Asla ama asla başkasının fikirlerinin kendinizi sevmenize engel olmasına izin vermeyin. Unutmayın siz teksiniz ve sizin benzeriniz bile yok. Bu yüzden çok özelsiniz, bedeniniz çok özel. Birine yapılabilecek en iyi şey onu sevmektir. Bu yüzden kendinize iyi davranmak için önce sevin.
  3. Bencil olun! Evet, iyi hissetmek için bir miktar bencil olmalısınız. Bunu başkasını incitecek kadar yapmadığınız sürece hayatınızın kalitesine de katkıda bulunacağını göreceksiniz. Sürekli başkalarını düşünen bir insan mutlu olmadığı için bir yerden sonra başkalarını da mutlu edemeyecek, etse bile kendi yıpranacaktır. Bunu yapmayın. Dozunu aşmadığınız bencillik, diyet yaparken yediğiniz bir küçük kare bitter çikolata gibidir.
  4. Yardım edin! Gün içinde yardım etme fırsatı yakaladığınız her durumda yardım edin. Kaçmayın, boşver demeyin. Başkalarına iyi dokunuşlar yapmak, gülümseme ve teşekkür toplamak ruhunuzu besleyecektir. Bir kediyi sevin, bir hayvana mama verin, çocuklara gülün, yaşlıları karşıdan karşıya geçirin ve evet! Gülümsemenin ruhunuza dokunduğunu hissettiğiniz an! Ruhunuzu beslediniz, dünyaya küçük bir iyilik bıraktınız ve şimdi siz de daha iyisiniz.
  5. Maliyeti olmayan ya da düşün olan bir uğraş edinin. Evdeki malzemelerle yemek yapmak olabilir, makyaj denemeleri olabilir, bir boyama kitabı olabilir, kullanmadığınız eşyalarınızın geri dönüşümü ve aklınıza gelebilecek her şey olabilir. Burada önemli olan uğraşınızın ekonomik boyutunun olmaması ya da küçük olması. İyi hissetmek isterken harcadığınız para size kayıp olarak gelmemeli ve paranız olmadığında da bunu yapabilmelisiniz. Göreceksiniz ki bedeli düşük emeği büyük olan şeyler sizi mutlu edecek.
  6. Değişim! Saçınızı değiştirin, tarzınızı değiştirin, masanızın düzenini değiştirin, bir koltuğun yerini değiştirin ama değiştirin. Bu muhteşem bir tazelenme hissi getirecek ve bakıp mutlu olacaksınız.
  7. Yeni bir şey edinin. Elinizdeki paraya göre bu marka bir çanta olabileceği gibi minik ve ucuz bir şey de olabilir. Ancak ruhunuza dokunacak, minimal eşyalar daha etkili olacaktır. Baktıkça olumlu hissettirecek her şey olabilir.
  8. Bu adımda elinize bir kağıt ve bir kalem alabilirsiniz. Hayatınızda size iyi gelen ve kötü gelen insanların bir listesini yapın. Sizi üzen, inciten, kötü hissettiren insanları neden hayatınızda tutasınız ki? Bunlar kanser hücresi gibidir. Temizlemezseniz yayılıp sizi hasta edecektir. Kendinize bunu yapmayın. Hayatınız çok kalabalık olmamalı çünkü size biraz huzur gerek. İyi gelen insanları ise ziyaret edin, arayın, sorun. Sebep olmak zorunda değil. Bu herkese iyi gelecektir.
  9. Kendinizi sorgulayın. Bir önceki adımda kullandığınız kağıdın arkasını kullanabilirsiniz. Kötü ve iyi huylarınızı yazın. Daha iyi hissetmek daha iyi bir insan olmaktan geçer. İyi yönlerinizi kabartın ve kötü yönlerinizi törpülemeye çalışın. Elbette ki oturmuş davranışların değişmesi zordur. Fakat hiçbir şey imkansız değil.

Bonus! 

Son adım; gülümseyin. Gülümsemek bulaşıcıdır. Çevrenizdekileri de sizi de mutlu edecektir.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Bu aralar tam ihtiyacım olan bir konuda yazılmış çok güzel bir yazı. Hepsini dikkate alacağım, kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha iyi hissetmeye her zaman ihtiyacımız oluyor. Yeni bir blogger olarak yorumlarınız beni mutlu etti, çok teşekkür ederim. Her adımda çok daha iyi hissetmeniz dileğiyle...

      Sil